×

Kristi Alton, Stillabunt OÜ kingituste projektijuht:"Läbi roheliste prillide"

Kui ma umbes 15 aastat tagasi allahinnatud raamatute riiuli kõige alumisest ja pimedamast nurgast Leo Hickman´i eksperimendi “Paljaks kooritud. Kikivarvul mööda ökoelu takistusriba.” leidsin, ei osanud ma arvatagi, et see 2005. aastal ilmunud raamat on täna ehk aktuaalsemgi kui siis. Leo Hickman oli raamatu ilmumise ajal The Guardiani ajakirjanik, kes viis läbi eksperimendi, üritades jälgida, et kõik tema igapäevased valikud ja otsused oleksid eetilised ja keskkonna suhtes hoolivad, seda alates hügieenitarvetest kuni eetilise kodupanga valikuni välja.

Pealehakkamine on pool võitu ja nii proovisin minagi Leo eeskujul mõningaid muudatusi tegema hakata. Oma eksperimendist ma raamatut ei kirjutanud ja paljudest tollastest valikutest loobusin mugavusest. Sellegipoolest on see üks meeldejäävamaid raamatuid, tänu millele on minu tarbimisharjumused täna kindlasti hoopis teistsugused kui need oleksid võinud olla. 

Tunnen alati suurt heameelt, kui saan pakkuda kingilahendusi, mis on sellest samast rohelisest mõtlemisest kannustatud. Kogu tootmise ja tarbimise ahelat on tihti väga keeruline hoomata, kuid iga väike samm, mis veidikenegi meie piiratud ressursse säästab, on teretulnud.

Kingi praktilisi asju, mis aitavad inimestel ühekordselt kasutatavate plastikpakendite hulka vähendada.  

Create a free account to save loved items.

Sign in